Home » Business Coaching

Business Coaching

Als we de definitie volgen van Alexander Ostenwalder, de grondlegger van het Business Model Canvas, dan is een businessmodel “de grondgedachte van hoe een organisatie waarde creëert, levert en behoud”. Nogal abstract geformuleerd, maar als je het Business Model Canvas schema ziet, dan gaat het ongetwijfeld meer leven. Iedere organisatie heeft een businessmodel: KPN, Blokker, ING Bank, Eneco, maar ook de bakker op de hoek, het ziekenhuis, de Apotheek en de belastingdienst.

Een business model kan verder worden omschreven als een visuele, snelle methode om complexe organisaties weer te geven. Het is een logica waarmee een onderneming zichzelf instand houdt. Je mag een business model ook zien als een blauwdruk die omschrijft hoe een organisatie opereert. Zoals een architect de blauwdruk voor het begeleiden van de constructie van een gebouw voorbereid, zo is de ondernemer bezig met het ontwerpen van het business model. Deze moet als basis dienen bij de creatie van een onderneming.

Om inzicht te krijgen in een bestaand business model, mag je twee vragen stellen:

  • Wie zijn de klanten?
  • Wat is het werk dat gedaan dient te worden voor de klant?

Een van de nieuwste Businessmodellen is de Business Model You. Afu-Mena doet verder coaching voor Startende ondernemers in:

  • Persoonlijke effeciviteit coaching
  • Begeleiding bij het schrijven van uw Onderenemingsplan 
  • Business Spiritualiteit

 

Maak contact met ons voor een vrijblijvende offerte!